Головна » 2018 » Січень » 29 » День пам’яті героїв Крут
16:27
День пам’яті героїв Крут

І згадую чомусь я мимоволі

Великих лицарів своїх;

Лежать вони покинутими в полі

І без хрестів могили їх.

                                              Олександр Олесь

29 січня – День пам’яті героїв Крут – саме там, у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

  До 100-річчя бою під Крутами, ознайомлення учнів з трагічними сторінками українського народу та виховання патріотизму, любові до нашої рідної країни учитель історії Григор’єва Г.І. провела годину спілкування «Пам’ять віків».Учні дізнались про трагедію під Крутами, де в 1918 році в нерівному бою з більшовицькими військами полягли за незалежність України більше 300 молодих патріотів – студентів Київського університету Святого Володимира та учнів Кирило-Мефодіївського братства.

 В масштабах всесвітньої історії ця битва зовсім невеличка. Вона не є зразком військового мистецтва. Це - символ нескореного духу нашої нації.

      Кров під Крутами не була пролита марно. З неї, наче з безсмертя, розцвітають пелюстки Волі. Крути, без сумніву, були, є і будуть завдяки героїзму молодих студентів, однією з героїчних сторінок нашої історії. Крути стали початком нової доби в історії України. Без Крутів навіть Акт злуки 22 січня 1919 року був би лише документом.

     Минуть роки, століття, та пам’ять про юнаків­-героїв не згине повік. Вона світитиме не тільки українцям, а всім тим, які готові покласти своє життя в ім’я ідеї, в ім’я Батьківщини, за її свободу і незалежність.

   Слава, слава Україні і її народу,

   Що своїм життям безцінним захищав свободу,

   Що довідну самостійність розумом відстояв,

- Тричі слава Україні і її героям.

Переглядів: 372 | Додав: mateivcinvk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar